گرید یا کلاس یک پیچ، میزان مقاومت و سختی، استحکام و تحمل بار پیچ را بیان میکند. گرید ۸.۸ قادر به تحمل وزن ۸۰ کیلوگرم است. پیچهای خشکه به ازای هر میلیمتر مربع از سطح مقطع خود باری برابر ۸۰ کیلوگرم یعنی حدود ۳۰ کیلوگرم بیشتر از پیچهای آهنی را تحمل میکنند.
برای مثال پیچ خشکه ۸.۸، پیچ فولادی گرید ۸.۸ است. مهره خشکه نیز همان مهره فولادی است البته درجه سختی یا گرید مهره با یک عدد نمایش داده میشود. بنابراین میگوییم مهره کلاس ۸ یا مهره کلاس ۱۰ و هرچه کلاس پیچ بالاتر باشد، سختی پیچ بالاتر است. از پیچهای با گرید بالا در سولهسازیها و عمران استفاده میشود.
این گریدها که با دات یا نقطه جدا شدهاند دو بخش دارند که عدد اول از چپ ضربدر ۱۰ میزان بار بر حسب کیلوگرم که هر میلیمتر مربع از سطح مقطع پیچ میتواند تحمل کند را نشان میدهد تا زمانیکه به تنش تنسایل (کشش) خود برسد. این عدد ضربدر صد را با مگاپاسکال نیز معرفی میکنند. یعنی تنسایل کششی پیچ و مهره کلاس ۵٫۶ برابر ۵۰۰ MPA می باشد و تنسایل مقاومتی پیچ و مهره کلاس ۸٫۸ و یا خشکه ۸۰۰ MPA است. عدد دوم درج شده بر روی پیچ ها ضربدر صد بیان گر درصدی از تنسایل مقاومتی است که پیچ بدون تغییر شکل و کشیدگی می تواند تحمل کند. یعنی پیچ های آهنی کلاس ۵٫۶ تا ۶۰ درصد از تنسایل مقاومتی خود یعنی ۳۰۰ MPA تنش را بدون تغییر شکل و پیچ های خشکه کلاس ۸٫۸ تا ۸۰ درصد از تنسایل مقاومت خود یعنی ۶۴۰ MPA را بدون تغییر شکل تحمل میکنند.
مهره خشکه HV همان مهره فولادی کلاس HV10 است که به آن مهره خشکه گوشدار نیز می گویند.
اتصال پیچهای خشکه توسط مهره گرید ۸ و ۱۰ امکان پذیر است و مهره آهنی توان و استحکام این کار را ندارد.
در ساخت پیچ های گرید ۱۰.۹ از مقدار زیادی کربن و مقدار معینی فلز بور، درصد کمی از فسفر، گوگرد، منگنز و کروم استفاده شده است. قدرت تحمل بار پیچ از جمله موارد مهمی است که باید به آن توجه داشت.این پیچ ها قادر به تحمل باری با فشار ۳۲۰ مگاپاسکل هستند. به دلیل تحمل این فشار و دارا بودن چنین ساختار فیزیکی پیچیده این پیچ برای استفاده در شرایط آب و هوایی نامناسب مورد توجه است.